Ο Εμπαπέ έδωσε προβάδισμα στη Παρί, σφράγισε τη πρόκριση η Σίτι από το ημίχρονο

Στη ρεβάνς της Μαδρίτης θα κριθεί ποια από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Champions League καθώς στο Παρκ ντε Πρενς η Παρί πήρε μικρό προβάδισμα χάρη στο γκολ του Εμπαπέ στο 93’ (1-0).

Αντίθετα στη Λισαβόνα η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πάρτι απέναντι στην Σπόρτινγκ και σφράγισε την πρόκριση της στα προημιτελικά της διοργάνωσης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όπου προηγήθηκε με 4-0 (!) και πήρε τη νίκη με 5-0 μετατρέποντας τον επαναληπτικό στο Μάντσεστερ σε αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά:

Παρί-Ρεάλ 1-0

Πολύ δυνατά μπήκε η Παρί στο παιχνίδι όπου μέχρι και το πρώτο ημίωρο είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και είχε κλείσει τους Μαδριλένους στο μισό γήπεδο. Ωστόσο παρά την υπεροχή τους οι γηπεδούχοι κατάφεραν να καταγράψουν στο ενεργητικό τους μόνο δύο καλές φάσεις στο 5ο λεπτό με το σουτ του Ντι Μαρία που πέρασε έξω και στο 19’ όταν ο Εμπαπέ ξέφυγε από τον Καρβαχάλ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουρτουά που έδιωξε σε κόρνερ. Η βασίλισσα είχε μία καλή στιγμή στο ενεργητικό της στα πρώτα 45 λεπτά με την κεφαλιά του Κασεμίρο στο 45’+1’ μετά από εκτέλεση κόρνερ που έφυγε έξω.

Η Παρί μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 50’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Εμπαπέ βρέθηκε στη περιοχή σούταρε, αλλά ο Κουρτουά με πολύ μεγάλη επέμβαση κράτησε την εστία του ανέπαφη. Ο Βέλγος κίπερ της Ρεάλ μετά από δύο λεπτά (52’) είπε όχι σε σουτ του Νούνο Μέντες όπως και στον Μέσι στο επόμενο λεπτό (53’). Η Ρεάλ απείλησε με δυνατό σουτ του Κρόος στο 54’ έξω από τη περιοχή, που έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60’) ο Εμπαπέ μπήκε στη περιοχή, τον ανέτρεψε ο Καρβαχάλ και η Παρί κέρδισε πέναλτι. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουρτουά βγήκε νικητής κρατώντας για μία ακόμη φορά το μηδέν στην εστία του. Ο Μέσι έχασε νέα καλή ευκαιρία στο 75’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από τη περιοχή που έφυγε άουτ, ενώ στο 77’ το διαγώνιο σουτ του Εμπαπέ μέσα από τη περιοχή έφυγε άουτ. Στο 89’ ο Εμπαπέ μπήκε στη περιοχή γύρισε παράλληλα προς το τέρμα αλλά δεν υπήρξε συμπαίχτης του να σουτάρει και η ευκαιρία χάθηκε. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικά για τους Γάλλους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εμπαπέ να μπαίνει στη περιοχή περνώντας δύο αντιπάλους και πλάσαρε τον Κουρτουά για το 1-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι 0-5

Ο Εμπαπέ έδωσε προβάδισμα στη Παρί, σφράγισε τη πρόκριση η Σίτι από το ημίχρονοΗ Μάντσεστερ Σίτι «ξόρκισε την κατάρα» της Πορτογαλίας με εμφατικό τρόπο και εξασφάλισε από απόψε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League. Βγαλμένη από… άλλο πλανήτη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυσε 5-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» και έφυγε θριαμβεύτρια από τη χώρα όπου είχε ηττηθεί τόσο στον προημιτελικό του 2020 από τη Λιόν, όσο και στον τελικό του 2021 από την Τσέλσι. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπερνάρντο Σίλβα και από ένα οι Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ με τον τελευταίο να σκοράρει για 150η φορά στην καριέρα του (127 με τη Σίτι, 23 με τη Λίβερπουλ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος