Ο Μ. Κούπκας για δημοσίευμα που εμφανίζει τον δήμο Θεσσαλονίκης να ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο : “Άνθρακες ο θησαυρός”

Αναφορικά με δημοσίευμα του τοπικού site “parallaximag.gr”, που εμφανίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας διευκρινίζει με ανακοίνωσή του τα εξής:
“Η διαδικασία που ξεκινά από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αφορά στοχευμένο έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ελεγκτική διαδικασία που αφορά το σύνολο των ΟΤΑ της χώρας, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού διενέργειας διαχειριστικών ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται τόσο σε δήμους όσο και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου που υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 101 έως 106 του Ν.4820/21 (ΦΕΚ 130Α/23.07.2021).
Ήδη πέραν του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανάλογη έγγραφη ενημέρωση για τη διενέργεια ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποσταλεί και σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.Η έγκριση του ετήσιου προγράμματος ελέγχων του δικαστηρίου για το τρέχον έτος από τη Μείζονα Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Με απόφαση της Ολομέλειας εγκρίθηκαν και οι άξονες του ετήσιου προγράμματος, ένας εκ των οποίων αφορά τις απευθείας αναθέσεις.
Η διενέργεια ελέγχων σε δήμους της χώρας, εξάλλου, είχε ανακοινωθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανωτάτων Στελεχών ΟΤΑ, το οποίο είχε διοργανώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο.Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν φοβάται τον έλεγχο, αλλά τον επιθυμεί. Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων πέφτει στο κενό. Η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν θα πετύχει τον στόχο της -η χρηστή διαχείριση των οικονομικών είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Θλίβομαι που η αντιπολιτευτική πενία οδηγεί σε προσπάθεια αξιοποίησης τέτοιων δήθεν ειδήσεων, που όμως αφορούν διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο κι έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Άνθρακες ο θησαυρός”.

ΠΗΓΗ: Δήμος Θεσσαλονίκης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος