Ο Μ. Ανδρουλάκης στο Στούντιο του Πρώτου: Η Ιστορία οπισθοδρομεί με την επιστροφή της Ρωσίας στον τσαρικό ιμπεριαλισμό (audio)

Καλεσμένος στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε στον Χρήστο Μιχαηλίδη, στην εκπομπή «Καθρέφτης» με αφορμή το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Πριν σβήσουν τα φώτα», για την διαδρομή της ζωής του με αφετηρία την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, το τσαγκαράδικο του πατέρα του και την μετάβασή του στην πολιτική, για το συγγραφικό του έργο και το σήμερα.

Στο σήμερα και σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια μεγάλη οπισθοδρόμηση της ιστορίας, τονίζοντας ότι ξαφνικά η Ρωσία θυμάται το τσαρικό παρελθόν της. «Είναι επιστροφή στον τσαρικό ιμπεριαλισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ προσέθεσε πως από την άλλη «έπρεπε κανείς να σεβαστεί περισσότερο τη Ρωσία, να καταλάβει ορισμένες ευαισθησίες, ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα, δηλαδή, αυτή η εξάρτηση της Ευρώπης από την ενέργεια έπρεπε να επενδυθεί και πολιτικά σε ένα σύστημα συλλογικής ασφάλειας για να μην εκδηλώνονται τα παλαιά ιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά της τσαρικής Ρωσίας».

Αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο, ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε πως «ο Πούτιν αντιπροσωπεύει ένα απολυταρχισμό της κλεπτοκρατίας», προσθέτοντας όμως πως και εδώ έχει μια ευθύνη η Δύση ως προς τον τρόπο που οργανώθηκε η μετάβαση, χαρακτηρίζοντάς τον καταστροφικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος