Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο σχολείο στο Δαμάσι- Κτίστηκε σε 115 ημέρες

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε στην παράδοση του καινούργιου σχολείου στο Δαμάσι Θεσσαλίας, που κτίστηκε στην θέση του παλαιού που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές  από τον σεισμό της 3η Μαρτίου.

Αμέσως μετά τον σεισμό ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου και τον συνεχάρη για την υποδειγματική εκκένωση του σχολείου στο Δαμάσι. Τότε του έδωσε τη υπόσχεση ότι η νέα χρονιά θα έβρισκε τους μαθητές σε ένα καινούργιο σχολείο. Και ό εγένετο. Ο πρωθυπουργός, το πρωί παραβρέθηκε στην τελετή του αγιασμού και στα εγκαίνια του νέου κτηρίου.

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολικό συγκρότημα στην Ελλάδα Α΄ Ενεργειακής κλάσεως. Σε 115 ημέρες κτίσθηκε ένα ολοκαίνουργιο σχολείο από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, που συνήθως προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ημέρα μεγάλης χαράς για αυτό το έργο που έγινε και για τα παιδιά είναι η σημερινή δηλώνει πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Δασκαλοπούλου, η οποία εύχεται αυτό το σχολείο κόσμημα να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα..

Ο πρωθυπουργός είπε πως «το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος για να μαθαίνουμε γράμματα, αλλά μαθαίνουμε συμπεριφορές, αξίες και εκεί όπου μαθαίνουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε». Επίσης, αναφέρθηκε στην ταχύτητα με την οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημά του μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της, να σχεδιάσει και κατασκευάσει το νέο υπερσύγχρονο σχολείο. «Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτή τη δέσμευση την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», τόνισε. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος