«Λε Κορμπυζιέ: ήρωας ή κακός;» από την πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat

Ο αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος αναζητά την επίδραση της σκέψης του Λε Κορμπυζιέ στην αρχιτεκτονική και πολεοδομία του 20ου αιώνα, και πως αντιλαμβανόμαστε την πόλη σήμερα. Η αναζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας πολιτισμού Rembrandt and the Cat μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Le Corbusier. Για πολλούς, ήρωας της επανάστασης της μοντερνικότητας , σε μια εποχή διψασμένη για ρήξη με το παρελθόν και πρόοδο με κάθε κόστος. Για άλλους, ρηξικέλευθος «γκρεμιστής» των παραδοσιακών αξιών της Ευρωπαϊκής πόλης. Όπως και να έχει, ένας άνθρωπος με πολλούς ρόλους: τολμηρός διανοητής και ζωγράφος, ταλαντούχος αρχιτέκτονας – ο κορυφαίος της γενιάς του- αλλά και ορμητικός θεωρητικός της πολεοδομίας, του οποίου οι ιδέες μετασχημάτισαν σχεδόν ακαριαία τις πόλεις μας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ίδιος παραμένει αινιγματική φιγούρα, παρότι πρωταγωνιστής στη δημόσια σφαίρα για δεκαετίες. Η εικόνα του είναι αποτυπωμένη στο συλλογικό φαντασιακό ως ο αρχετυπικός, ασυμβίβαστος, οραματιστής αρχιτέκτονας, που διαλαλεί, αδίστακτα θα λέγαμε, το όραμά του. Ποια όμως η κληρονομιά του στο ζήτημα της Πόλης; Ουτοπία ή Δυστοπία; Τί σκεφτόμαστε σήμερα , έχοντας μπει για τα καλά στον επόμενο αιώνα; Le Corbusier . Ήρωας ή «κακός»;

Τρίτη 25 Μαΐου

Ώρα: 19:00

Πλατφόρμα Zoom

Συμμετοχή: 7 ευρώ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος