Ο κορoνοϊός «θερίζει» την ελληνική παροικία της Αυστραλίας

Αγωνία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στους κόλπους των ομογενειακών οικογενειών σε κάθε πολιτεία της Αυστραλίας εκφράζει η εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», σε άρθρο στο χθεσινό φύλλο με τίτλο «Ο κορονοϊός θερίζει και την παροικία μας!».

Μέσα από τις μαρτυρίες των ομογενών που μιλούν στο ΝΚ, γίνεται φανερό ότι οι περισσότερες ομογενειακές οικογένειες έχουν τουλάχιστον ένα μέλος που έχει μολυνθεί και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, τα υγιή μέλη έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν σε ξενοδοχείο χωρίζοντας την οικογένεια στα δύο.

Επιπλέον, καθώς το κύμα της πανδημίας συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές των Αυστραλών και τη μετακίνηση για διακοπές στα παραθαλάσσια θέρετρα, η μεγάλη συγκέντρωση σε ξενοδοχεία και παραλίες έχει αυξήσει κατακόρυφα τις εστίες μόλυνσης.

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, και οι αρνητικές εξελίξεις στα γηροκομεία, όπου κατά το πρώτο κύμα η Ομογένεια της Αυστραλίας θρήνησε πλήθος θύματα. Αυτή τη στιγμή,  εκατοντάδες γηροκομεία στην Μελβούρνη, το Σίδνευ και την Αδελαΐδα αναφέρουν πως πολλοί από τους τρόφιμους αλλά και τους υπαλλήλους τους έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ανάμεσα τους και πολλοί ομογενείς.

Εύλογα, λοιπόν, ο Νέος Κόσμος, κλείνοντας το θέμα με αναφορά στις ανθρώπινες απώλειες, υπενθυμίζει πως «…η παροικία γνωρίζει καλά τον πόνο αυτό της απώλειας».

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος