Ο κορονοϊός έπληξε το Airbnb – Στροφή των ιδιοκτητών στις μακροχρόνιες μισθώσεις (video)

«Όσον αφορά τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, πολλούς ιδιοκτήτες να επιστρέφουν στις παραδοσιακές μισθώσεις ακινήτων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» o κ. Μπάκας το 2018 είχαμε στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, 78.000 ακίνητα. Το 2019 αγγίξαμε τα 94.000 ακίνητα. Τώρα βλέπουμε ότι στο εμπορικό τρίγωνο, στο κέντρο της Αθήνας το 2019 είχαμε 1.092 ακίνητα και το 2021 είχαμε 1.015. Βλέπουμε δηλαδή μια μικρή μείωση 7% σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου αποτελούσαν τις κορυφαίες περιοχές της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως τα Εξάρχεια όπου από τα 653 διαμερίσματα το 2019 πέσαμε στα 438 διαμερίσματα».

Kαι όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών, «η πανδημία του κορονοϊού έφερε πιο γρήγορα τα γεγονότα. Υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στο κέντρο της Αθήνας και οι ιδιοκτήτες είχαν μπει στη διαδικασία να μειώνουν συνεχώς τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης».

Ωστόσο, οι τιμές των ενοικίων είναι ιδιαίτερα υψηλές λόγω της αυξημένης ζήτησης. «Ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια δεν έμπαινε στη διαδικασία να αγοράσει σπίτι, λόγω των μνημονιακών ετών. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα μπει σιγά-σιγά στη διαδικασία να επενδύσει και να αγοράσει ακίνητο», τόνισε ο κ. Μπάκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος