Ο. Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο: Έστω και 1 ευρώ λιγότερο κόστος για τους πολίτες εμείς το ψηφίζουμε(audio)

«Για να είμαι δίκαιος θέλω να δούμε, εμείς κάνουμε αντιπολίτευση σοβαρή με προτάσεις, θέλουμε να γίνεται το σωστό και η άποψή μας είναι ότι ακόμα και ένα ευρώ να μειώνει το κόστος των πολιτών εμείς το ψηφίζουμε. Άρα είμαστε θετικοί σε αυτά, δεν κάνουμε παιχνίδια, δεν κάναμε ποτέ» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας.

«Εμείς ως σοσιαλδημοκρατική λογική δεν θέλουμε να μην γίνεται κάτι σωστό για κερδίσουμε ψήφους και να πονάει ο κόσμος, αλλά θέλουμε ο κόσμος μέσα από τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας να μπορεί να λύνει τα προβλήματά του, όποιος και να είναι στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Συνοψίζοντας τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε «έχουμε ζητήσει πλαφόν στην λιανική τιμή, μάλιστα με συγκεκριμένη ημερομηνία, Μάιος του 2021 +10%, γιατί αυτό σταματάει την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια. Πληρώνει και ο πολίτης και το κράτος και ο ηλεκτροπαραγωγός για να φτάσουμε στην τελική τιμή. Δεύτερον, επειδή έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά χρέη σε επιχειρήσεις, αγρότες και νοικοκυριά να πάμε σε ρυθμίσεις 240 δόσεων και τρίτο, να μην μπορεί να κόψει το ρεύμα κάποιος αν βάζει «καπέλο» πάνω από 10% στο πλαφόν».

Σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε «υπήρχε μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι να βγουν τα δικαστήρια, δηλαδή κοσμάκη πλήρωσε ό,τι αποφασίσουν τα δικαστήρια. Εμείς διαφωνούμε με αυτό, νομίζουμε ότι είναι ντροπιαστικό για πολιτικές ομάδες να λένε ότι αποφασίζουν τα δικαστήρια τι θα κάνουμε και ουσιαστικά κλείνουν το μάτι στην αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών». Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, διευκρίνισε «οι τροπολογίες που καταθέσαμε είτε εμείς είτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητιούνται στην βουλή με την έννοια ότι θα μπουν σε ψηφοφορία, γιατί αν δεν τις δεχθεί ο αρμόδιος υπουργός δεν θα μπουν σε ψηφοφορία. Η τροπολογία είναι η τελική πρόταση που λες στον πολίτη, ότι εγώ αν ήμουν κυβέρνηση θα έκανα αυτό».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σε ένα ώριμο πολιτικό σύστημα οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συνεννοηθούν «για το πώς θα αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που απασχολεί νεοδημοκράτες, πασόκους, συριζαίους». «Η μόνη απάντηση η οποία δεν δημιουργεί νέα χρέη στο κράτος, που θα τα πληρώσουμε με την φορολογία μας, είναι να πάμε σε πλαφόν. Αυτή είναι κατά την άποψή μας η σωστή λύση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει την πρότασή μας στο μέρος του πλαφόν, το οποίο όλοι καταλαβαίνουν τελικά ότι είναι στην εργαλειοθήκη της Ευρώπης, το οποίο έχει ένα πρόβλημα, έρχεται σε κόντρα με την αισχροκέρδεια των ηλεκτροπαραγωγών. Τους λέει δηλαδή ότι θα πληρώσουν και αυτοί κομμάτι της κρίσης, όπως όλοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε αυτή την λογική» τόνισε και σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ακούστηκαν ωραία αλλά έχουν 90% ασάφειες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδότηση για τον καταναλωτή είναι σημαντικό μέτρο, ωστόσο είναι και υποστήριξη των ηλεκτροπαραγωγών.

«Να ξέρει η κυβέρνηση, ότι όλα αυτά φαίνονται στον τελικό καταναλωτή και θα ξαναέρθουν λογαριασμοί άρα αυτό θα κριθεί στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος