Μετά τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Καναδάς προτίθεται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, στη Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.
O πρωθυπουργός του Καναδά ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο, υπό προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης της Παλαιστινιακής Αρχής για ριζική μεταρρύθμιση της διακυβέρνησής της και για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών το 2026, στις οποίες η Χαμάς δεν θα μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο.
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε την ιστορική αυτή, όπως την αποκάλεσε, απόφαση του Καναδά για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επί της ουσίας απείλησε με πάγωμα της εμπορικής συμφωνίας, λέγοντας ότι τώρα που ο Καναδάς, τάχθηκε υπέρ του παλαιστινιακού κράτους, θα γίνει πιο δύσκολο για εμάς, για τους Αμερικανούς δηλαδή, να κλείσουμε συμφωνία μαζί του για το εμπόριο.
Ρεπορτάζ: Ρίτσα Καστάνη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος