Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ζέστη κυρίως στα δυτικά και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Και σήμερα θα είναι μια ζεστή ημέρα κυρίως στα δυτικά, με τους βοριάδες στο Αιγαίο να πνέουν τοπικά πολύ ισχυροί σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Όμως θα είναι η τελευταία ζεστή ημέρα γιατί το θερμόμετρο από αύριο θα σημειώσει πτώση. Αισθητή θα είναι η πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο που θα συνδυαστεί με βροχές και καταιγίδες σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου. Τοπικά μάλιστα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Από τις προμεσημβρινές ώρες εκ νέου στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και είναι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος