Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Μέχρι τη Δευτέρα οι άνεμοι 6-7 μποφόρ ― Έρχεται νέος καύσωνας (video)

Εξασθενεί λίγο τις επόμενες ημέρες το μελτέμι,  μέχρι τη Δευτέρα όμως στο Αιγαίο θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως καθώς περιορίζεται σημαντικά και εξασθενεί από την Τετάρτη οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα μας πλησιάσουν ανεβάζοντας στα μέσα της εβδομάδας τη θερμοκρασία.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και την  Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.Στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη μέχρι 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα . Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. στα ανατολικά όμως η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κάποια σύννεφα  θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς , πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες,  κυρίως το μεσημέρι απόγευμα.Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά το απόγευμα  θα αναπτυχθούν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6  τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι ζεστές ημέρες κυρίως για τα ηπειρωτικά, με πιο ζεστή ημέρα την Πέμπτη όπου το θερμόμετρο τοπικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, (Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία) θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος