Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Τοπικές καταιγίδες και χιόνια στην Κρήτη – Εξασθενούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο


Στην Κρήτη αναμένονται σήμερα τα περισσότερα έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές ,τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το πρωί στο βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο θα εξασθενήσουν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, από την Κυριακή έως και την Τρίτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη.

Σε ύφεση οι χιονοπτώσεις

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος