Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιόλουστη και η Κυριακή – Με νοτιάδες η νέα εβδομάδα

Hλιόλουστη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται και η Κυριακή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πιο μαλακός θα είναι από τη Δευτέρα ο καιρός με κύριο χαρακτηριστικό τους νοτιάδες. Θα ανεβούν λίγο ακόμη οι μέγιστες αλλά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Αρκετές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Τρίτη στα δυτική Ελλάδα, ενώ βροχές αναμένονται και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα κεντρικά και νότια στα επίπεδα των 30 βαθμών μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ , στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ψύχρα τις πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με τα θερμόμετρα να ξεκινούν λίγο πάνω από το μηδέν.

Στην Αττική προβλέπονται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος