Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Θερμοκρασίες Ιουνίου Κυριακή και Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Αύριο Kυριακή (14/4) και Δευτέρα θα είναι δύο πολύ ζεστές ημέρες με τις θερμοκρασίες να είναι ανάλογες με αυτές του Ιουνίου. Σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Από Τρίτη και Τετάρτη, λόγω νοτιάδων, σκόνη θα καλύψει τον ουρανό, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε από την Τετάρτη καθώς για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο αναμένονται να υπάρξουν τοπικές μπόρες. Αν και ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μέσα του Απρίλη, με τις θερμοκρασίες που είχαμε έως τώρα και με αυτές που προβλέπονται μέχρι το τέλος του μήνα, είναι πολύ πιθανόν ο φετινός Απρίλιος για τη χώρα να είναι μέσα στους τέσσερις πιο ζεστούς των τελευταίων 30 ετών.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 10 βαθμούς περίπου. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30, στα νησιά του Ιονίου, του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 26 με 28 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ισχύ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος