Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε άνοδο η θερμοκρασία – Παγωνιά στη Βόρεια Ελλάδα


Η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη (1/2) και αύριο Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, αν και το πρωί οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι κάτω από το μηδέν σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο λίγο θα πέσει η θερμοκρασία στα ανατολικά, ενώ τοπικές βροχές προβλέπονται σε Χαλκιδική, Σποράδες και Εύβοια. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι σε τροχιά ανόδου και πάλι. Έως τουλάχιστον την Τετάρτη θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα κανονικά. Ειδικότερα στα νότια ο υδράργυρος θα δείχνει 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και Αλκυονίδες όμως φέτος ο χειμώνας είναι πολύ περιορισμένος….

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 14 με 15 βαθμούς Κεσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Στην Αττική ηλιοφάνεια οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος