Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές χιονοπτώσεις σήμερα – Πιο έντονα φαινόμενα από το βράδυ


Δευτέρα απόγευμα έως Τρίτη βράδυ θα είναι η δεύτερη πιο σοβαρή φάση της κακοκαιρίας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο που θα έχει περισσότερο κρύο, θυελλώδεις ανέμους (απαγορευτικά στο Αιγαίο την Τετάρτη) και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Την Τετάρτη, αν και με ισχυρό παγετό, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Κρήτη (με αρκετές βροχές και στα ορεινά αρκετά χιόνια) ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα νότια οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι 18 ίσως 19 βαθμούς Κελσίου!

Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας και στο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα.

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές χιονοπτώσεις σήμερα – Πιο έντονα φαινόμενα από το βράδυ

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα έχουμε έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά και τα νησιά έως 12 βαθμούς Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος