O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Καύσωνας έως την Παρασκευή – Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος για πρώτη φορά τόσο νωρίς στη χώρα

Ξεκινά σήμερα ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλα τμήματα της χώρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, τους 41 με 42 Κελσίου και τοπικά σε ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς. Μάλιστα ένα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά το απόγευμα βράδυ και στα βόρεια της χώρας δίνοντας τη λήξη του καύσωνα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που τόσο νωρίς έχουμε ένα επεισόδιο καύσωνα που θα δώσει σε αρκετές περιοχές θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς.

Στην Αθήνα σήμερα στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη στους 40-41 βαθμούς και την Παρασκευή στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Το ρεκόρ Αθήνας, τουλάχιστον 50 ετών, για υο 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι 40,4 βαθμοί από το 2010. Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία σήμερα θα είναι στους 36-37 βαθμούς, για να ανέβει 1-2 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Σχετική είδηση:

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Μέτρα προστασίας των πολιτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος