Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ανοιξιάτικος με άνοδο της θερμοκρασίας

Σήμερα , Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, θα βρέξει λίγο στην Κρήτη ,και το μεσημέρι τοπικά στα ηπειρωτικά σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Παρασκευή ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, με γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και το Σαββατοκύριακο της 25ης αναμένεται γενικά ηλιόλουστο,  με θερμοκρασίες στους 22 με 24 βαθμούς, χωρίς προβλήματα και με τους ανέμους στη θάλασσα καθώς οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη. Από τη Δευτέρα όμως και από τα δυτικά και βόρεια αναμένεται αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές.

Η Τρίτη μάλιστα εκτός από τις βροχές, την πτώση της θερμοκρασίας θα έχει ακόμα και χιόνια σε ορεινές περιοχές ακόμα και της κεντρικής Στερεάς , πιθανόν ακόμα και της Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 Στην Αττική προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος