Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Βροχές το Σαββατοκύριακο – Καλοκαίρι και πολλή ζέστη τη νέα εβδομάδα

Αν και περιορίζεται σήμερα η αστάθεια με αρκετό ήλιο και μόνο στα δυτικά και βόρεια τοπικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα, ενώ ανεβαίνει και λίγο η θερμοκρασία, το ΣΚ θα επανέλθει δριμύτερη σε συνδυασμό με μια νέα διαταραχή από τα Β. Βαλκάνια που θα σχηματίζει ψυχρή λίμνη, δηλαδή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, που έχει ως αποτέλεσμα τις πιο δροσερές θερμοκρασίες και τις βροχές – καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές μέχρι απόγευμα του Σαββάτου. Επιπλέον, με το πέρας αυτής της ψυχρής λίμνης ενισχύονται οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, αυξάνοντας έτσι αρκετά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα φαινόμενα πάντως μέχρι αύριο βράδυ θα εξασθενήσουν και την Κυριακή ο καιρός θα είναι λιγότερο άστατος, ενώ από τη νέα εβδομάδα φαίνεται να επανέρχεται το καλοκαίρι, φέρνοντας μαζί του κι ένα έντονο κύμα ζέστης…

ΣΗΜΕΡΑ

Πολύ καλός καιρός, με αρκετό ήλιο και λίγες συννεφιές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες με τοπικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως τα βόρεια, όπου από τη νύχτα θα ενταθούν. Βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ στα ανατολικά και μικρή άνοδος θερμοκρασίας, έως 31-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 29-31 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, βοριάδες 3-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιές από το μεσημέρι με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που από το βράδυ θα ενταθούν, νοτιάδες 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Συννεφιές με τοπικές βροχές το πρωί σε Κ. Μακεδονία, Σποράδες, Εύβοια, Α. Θεσσαλία, Α. Στερεά και μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Ισχυροί βοριάδες 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση θερμοκρασίας, έως 28-31 βαθμούς. Εξασθένηση των φαινομένων προς το βράδυ.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος