Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Παρέλαση κακοκαιριών, μέχρι την Εθνική μας Επέτειο (video)

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τις ριπές να ξεπερνούν χτες τα 90 km/h και τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στην Απείρανθο Νάξου, με την ταχύτητα να φτάνει τα 113 km/h. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και σήμερα, φτάνοντας τα 5-7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, από αύριο όμως και μέχρι το Σάββατο θα εξασθενήσουν και δε θα ξεπερνούν τα 4-6.

Θα συνεχιστεί όμως και η παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με διαστήματα ηλιοφάνειας τα οποία θα εναλλάσσονται με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το Α. Αιγαίο, ενώ θα πέφτουν και λίγα χιόνια στα ορεινά, από την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή ξανά και στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία, σε μικρή περαιτέρω πτώση σήμερα και αύριο, θα ανέβει λίγο την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά θα πέσει και πάλι από την Κυριακή, ενώ στα κεντρικά και βόρεια κυρίως της χώρας, όπου ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες είναι χαμηλή, θα επικρατεί κατά τόπους παγετός.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ μετά τις 25 φαίνεται να επικρατούν πλέον πιο ανοιξιάτικες συνθήκες…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το Α. Αιγαίο θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές, που το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πέσουν επίσης λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι, δυτικοί-βορειοδυτικοί, θα φτάνουν τα 5-7 και στα πελάγη τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, με παγετό τοπικά τις βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, δυτικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές το πρωί, βοριάδες 5-6, πρόσκαιρα τοπικά και 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το πρωί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, που θα δώσουν τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ οι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 4-6 μποφόρ στα πελάγη, θα πέσει όμως ακόμα λίγο η θερμοκρασία, με παγετό τοπικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος