Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Χαλάει πρόσκαιρα ο καιρός – Πού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα και πότε εξασθενούν

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενισχυμένους βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας, ενώ και αύριο θα έχουμε αρκετά φαινόμενα και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπερνά τους 28-30 βαθμούς τοπικά.

Δε θα διαρκέσει όμως πολύ, καθώς την Κυριακή θα έχουμε αισθητή βελτίωση και μόνο λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και το μεσημέρι – απόγευμα λίγες μπόρες στα ορεινά. Οι βοριάδες θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, έως 31-33 βαθμούς τοπικά.

Πολύ καλός θα είναι και πάλι ο καιρός από τη Δευτέρα, με αρκετό ήλιο και λίγες μεσημεριανές τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, θα πέσουν λίγο οι βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, κυρίως προς το τέλος της νέας εβδομάδας…

ΣΗΜΕΡΑ
Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, με τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Δ/Κ. Μακεδονία, τη Δ. Στερεά και τη Θεσσαλία. Σταδιακά βοριάδες έως 6-7 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο και έως 6 στο ΝΑ. Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, έως 34 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά και έως 31-33 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά ήλιος και από το μεσημέρι αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες κι από το απόγευμα μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταδιακά συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το ΒΑ. Αιγαίο βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, με πιθανές χαλαζοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες συννεφιές, με τοπικές βροχές σε Κρήτη και Κυκλάδες. Βοριάδες έως 6-7 μποφόρ τοπικά στα πελάγη και αισθητή πτώση θερμοκρασίας, έως 23-26 βαθμούς στα βόρεια και έως 28-30 στην υπόλοιπη χώρα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος