Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Τοπικές μπόρες με αρκετή υγρασία και το θερμόμετρο στους 30°C

Με αρκετές μπόρες κυρίως στα ορεινά, ηρεμία στα πελάγη μας, καλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και δυσφορία λόγω υγρασίας, θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σε ηπειρωτικές κυρίως ορεινές περιοχές, στα ορεινά της Κρήτης, πιθανώς πρόσκαιρα και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές όμως μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το βράδυ. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος