Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Ισχυρό μελτέμι και βορειάδες έως 7 μποφόρ

Σαββατοκύριακο αλλά και αρχές της επόμενης εβδομάδας επανέρχονται οι πολύ ισχυροί βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο, πρόσκαιρα όμως θα επηρεάσουν και το Ιόνιο όπως και τα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας

Η Παρασκευή θα είναι μια καλή καλοκαιρινή ημέρα, ενώ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι άνεμοι φαίνεται πως θα εξασθενήσουν από Τετάρτη.

Για σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κυρίως ώρες στα κεντρικά και νότια και μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο. Η ατμόσφαιρα θα είναι γλυκιά με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 35 με 36 βαθμούς τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά και μέχρι τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη επικράτεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στου 23 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι, πιθανές σύντομες μπόρες στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καταιγίδες και βροχές να εκδηλώνονται στα παράλια της Μ. Ασίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τοπικό όμως χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο όπου τοπικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει σημαντικές αλλαγές, μόνο μικρή μόνο άνοδο στα δυτικά και θα κυμανθεί μέχρι τους 32 με 35 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος