Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Καλές καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες

Τα χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες μέρες θα είναι ο αρκετός ήλιος, οι θερμοκρασίες στους 27 με 30 βαθμούς και οι τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Την Κυριακή θα έχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και τα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται πιο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι πιο ενισχυμένοι μέχρι τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω άνοδο φτάνοντας τους 27 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι  θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα έχει περισσότερο ήλιο, πολύ λίγες βροχές, αλλά λίγο πιο ενισχυμένους ανέμους που θα συγκρατήσουν τη θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει στο ίδιο μοτίβο, με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και πιο δροσερές ημέρες την Τρίτη και το τέλος της εβδομάδας με τον υδράργυρο σε μικρή πτώση .

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος