Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Αγριεύει και πάλι ο καιρός με βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


Νέα αλλαγή του καιρού με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι και την Πέμπτη. Παράλληλα οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα δροσίσουν και πάλι αισθητά την ατμόσφαιρα. Ήδη από εχθές το βράδυ βρέχει στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, δυο περιοχές που θα δεχθούν τις περισσότερες βροχές όλες αυτές τις ημέρες. Στα ανατολικά της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και οι ισχυροί άνεμοι θα ρίξουν και εκεί τη θερμοκρασία.

Την Τρίτη από νωρίς θα εκδηλωθούν βροχές στη βόρεια Ελλάδα που γρήγορα μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν στα κεντρικά μέχρι την βόρεια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν από βορειοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια φτάνοντας τους 18 με 20 βαθμούς, και μέχρι τους 22 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.


Στην Αττική θα έχει παροδικές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανή εκδήλωση τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι- βορειοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Την Τετάρτη αναμένεται οι βροχές να επηρεάσουν σταδιακά μέχρι το απόγευμα σχεδόν όλη τη χώρα με πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά από το μεσημέρι και μετά. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα κεντρικά και νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω πτώση, πλέον αισθητή και στα ανατολικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές πιο πολλές την Πέμπτη και πιο περιορισμένες την Παρασκευή όπου θα ανέβει λίγο και η θερμοκρασία και θα αρχίσουν να εξασθενούν οι άνεμοι. μεσημβρινές μπόρες αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος