Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη (video)

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη χώρα μας τουλάχιστον έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, καθώς και στην Κρήτη, που επηρεάζεται από τις θερμότερες αέριες μάζες. Παράλληλα την Κυριακή προβλέπεται ενισχυμένη αστάθεια, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως στα δυτικά και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος