Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Κούλουμα με καλοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα είναι εύκολο το πέταγμα του χαρταετού

Σύνοψη
  • Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη
  • Την Τρίτη αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες
  • Μετά τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται ξανά καλοκαιρία και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Τρίτη όμως περιμένουμε πρόσκαιρη επιδείνωση, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα ακολουθήσει πτώση της θερμοκρασίας. Μετά τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, προβλέπεται ξανά καλοκαιρία και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Λίγες μόνο βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, καθώς και πολύ τοπικά και πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη έως 4 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, τοπικά θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί και βαθμιαία βόρειοι, θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τετάρτη περιμένουμε βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος