«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»  στον Δρυμό Θεσσαλονίκης

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» συνεχίζεται στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Την σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει η θεατρική παράσταση για παιδιά  «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Τσούκες στο Δρυμό με ελεύθερη είσοδο.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής «Dominus» παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βέρν, που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νέες περιπέτειες.

Ο Γιάννης  Παπαθανασίου  σκηνοθετεί το κλασσικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Η υπόθεση του έργου

Ο αριστοκράτης,  ιδιόρρυθμός  και γεμάτος  φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή  όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ,  που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε  αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με  την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

Συντελεστές της παράστασης

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Καλλίτσογλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη

Μουσική: Γιώργος Αντονώπουλος (Αλγίμωτρα).

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” στις 22 Ιουλίου 2022 και στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2022. Τιμές εισιτηρίων από 10€ – 12€.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος