Ο εμβολιασμός των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην Βρετανία όπου καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών, ο εμβολιασμός περιορίζεται στις ηλικίες άνω των 12 ετών, εν αναμονή ενός νέου εμβολίου παρασκευασμένου ειδικά για την περίσταση.

Τα παιδιά αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων ημερησίως, αλλά ο εμβολιασμός τους παραπέμπεται στο μέλλον σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της χώρας, σημειώνει η Κική Σονίδου, πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση θα προέρχεται από την εταιρεία Pfizer. Επίσης, όλες οι ενισχυτικές δόσεις ή τα εμβόλια σε παιδιά άνω των 2 ετών είναι αυτής της εταιρείας ή της Moderna.

Σύμφωνα με την κ. Σονίδου, στην Ελλάδα τα παιδιά είναι πιο τυχερά που εμβολιάζονται νωρίτερα. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, στο Ην. Βασίλειο όλοι ανεξαιρέτως πηγαίνουν στον οριζόμενο ως οικογενειακό γιατρό και αν αυτός αποφασίσει θα ακολουθήσουν καραντίνα, θεραπεία στο σπίτι και δεν θα προσφύγουν στα νοσοκομεία, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας. Ακόμη και το ασθενοφόρο μεταφέρει έναν ασθενή στο νοσοκομείο μόνο εάν υπάρξει σχετική εισήγηση του οικογενειακού γιατρού και όχι έπειτα από κλίση του ασθενούς στο κέντρο.

Όσον αφορά τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά με κορωνοϊό σε ποσοστό 80-90%, η κ. Σονίδου αναφέρει ως πρώτο τις επιπεφυκίτιδες, με ακολουθούμενη κόπωση, πυρετό, βήχα και γαστρεντερολογικές διαταραχές.

«Στο Λονδίνο έχει επικρατήσει σε ποσοστό 40%-50% η νέα μετάλλαξη “Όμικρον”, με πιο ήπια συμπτώματα. Από 576 κρούσματα την Δευτέρα εχθές έφτασαν τα 4.713, αν και εικάζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός. Ωστόσο, παρατηρείται ότι εκείνοι που έχουν covid, επισκεπτόμενοι τον γιατρό ψεύδονται ότι δεν έχουν κορωνοϊό, ενώ από το τεστ διαπιστώνεται πως είναι θετικοί, προκειμένου να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα και την καραντίνα. Αυτά τα περιστατικά αφορούν ανεμβολίαστους ή άτομα που πέρασαν το εξάμηνο του εμβολιασμού.

Ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα για τα ραντεβού που κλείνονται για τις ενισχυτικές δόσεις κατέρρευσε λόγω της μεγάλης ζήτησης. Στην προσπάθεια έχει ενταχθεί και ο στρατός, ανεβάζοντας τον αριθμό των ημερησίων εμβολιασμών στις 500.000 – 530.000.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος