Ο Ίλον Μασκ ονειρεύεται εργοστασιακά μαιευτήρια και «φάρμες παιδιών» για το μέλλον της ανθρωπότητας

Array

 Ο Ίλον Μασκ πιστεύει ότι τα εργοστασιακά μαιευτήρια ή οι «βρεφικές φάρμες» είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση του ποσοστού γεννήσεων στη Γη. 

Ενώ όλος ο κόσμος μιλάει για τον υπερπληθυσμό του πλανήτη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο επικεφαλής της «Tesla» και του «Twitter» βαδίζει ανάποδα στο ρεύμα .

Ως εκ τούτου, έκανε μια φουτουριστική ταινία που δείχνει την εμφάνιση αυτού του “εργαστηρίου” 

Η ταινία, που έχει μεγάλη επιτυχία στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει ένα μαιευτήριο που μπορεί να «μεγαλώσει» έως και 30.000 μωρά το χρόνο μέσα σε τεχνητές μήτρες. 

Ο δημιουργός της ταινίας, σκηνοθέτης και βιοτεχνολόγος Hashem El Ghaili ισχυρίζεται ότι αυτή η ιδέα, αν και πρόκειται για ιδέα βίντεο, βασίζεται σε 50 χρόνια επαναστατικής επιστημονικής έρευνας που διεξήχθη από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. 

Η ταινία δείχνει ένα τέτοιο μελλοντικό μαιευτήριο με χιλιάδες έμβρυα να αναπτύσσονται σε ειδικές κάψουλες ελεγχόμενης θερμοκρασίας με ομφάλιο λώρο μέσω του οποίου τρέφονται και αναπνέουν. 

Προηγείται η “in vitro” γονιμοποίηση και η δυνατότητα των γονέων να επιλέξουν το πιο βιώσιμο και γενετικά ανώτερο έμβρυο, το οποίο μπορεί επίσης να τροποποιηθεί γενετικά για να προσαρμόσει χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής δύναμης και της εξάλειψης κληρονομικών ασθενειών. 

Η εγκατάσταση διαθέτει 75 εργαστήρια, το καθένα με έως και 400 θαλάμους ανάπτυξης. Έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν τις πραγματικές συνθήκες στη μήτρα της μητέρας και διαθέτουν αισθητήρες που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες του μωρού, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η θερμοκρασία του σώματος και ο κορεσμός του οξυγόνου του αίματος. Οι θάλαμοι διαθέτουν επίσης κάμερα ελεγχόμενη από τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σαρώνει συνεχώς το έμβρυο για πιθανές γενετικές ανωμαλίες και παρακολουθεί όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του μωρού. 

Οι γονείς λαμβάνουν μια εφαρμογή που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την ανάπτυξη του μωρού τους ζωντανά μέσα στην ειδική κάψουλα, μαζί με μια εμφάνιση των ζωτικών στοιχείων του μωρού τους. 

 Πηγή: Politika.rs

 Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος