O εφιάλτης του πολέμου για τους ομογενείς στο Κίεβο – Ελληνίδα κάτοικος της πόλης μιλά για τη ζωή στα καταφύγια

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή η κ. Αλεξάνδρα, ομογενής στην Ουκρανία. «Μένω στο κέντρο του Κιέβου. Κάθε μία ώρα ακούγονται οι σειρήνες και τρέχουμε στο καταφύγιο. Όλοι οι γείτονες είτε έχουν φύγει είτε κρύβονται στο υπόγειο αλλά μετά από κάποιες ώρες γυρνάνε πίσω στα σπίτια τους. Δεν μπορούν να ζουν στα καταφύγια, να κοιμούνται στο τσιμέντο δίχως νερό», ήταν τα πρώτα λόγια της.

Μιλώντας για τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο άμαχος πληθυσμός από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία η Ελληνίδα ομογενής είπε ότι κάθε μέρα και χειροτερεύει η ψυχολογία τους καθώς αντιμετωπίζουν πολλά δεινά.

«Αν δεν έχει φως και ρεύμα, δεν μπορείς να μαγειρεύεις. Υπήρχε απαγόρευση εξόδου για τους κατοίκους του Κιέβου το Σαββατοκύριακο ενώ νωρίτερα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», είπε.

Περιγράφοντας τις εφιαλτικές σκηνές που βιώνει η κ. Αλεξάνδρα είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη γιατί δεν ξέρεις τι θα ζήσεις την επόμενη μέρα.

«Δεν λειτουργούν τα τρόλεϊ και θα πρέπει να περπατάς 5 χλμ. για να πας στις δουλειές σου», τόνισε.

Η ίδια εργάζεται στο τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών ενός νοσοκομείου και περιγράφει ποια είναι η καθημερινότητα, εν μέσω ρωσικών βομβαρδισμών τόσο των συναδέλφων όσο και των φίλων και συγγενών της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος