O δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος στη “Μέρα με Χρώμα”

Στα θετικά αλλά και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Θέρμης, ενός προαστίου που αναπτύσσεται γοργά τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος στη “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3.

Το μποτιλιάρισμα και τα προβλήματα στην κυκλοφορία αναμένεται να μειωθούν κατά πολύ, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος με τις προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών, ενώ για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές σε οικίες στις περιοχές της Θέρμης, του Τριλόφου κ.α. που προβληματίζουν τους πολίτες ο δήμαρχος τόνισε ότι ασκούν συνεχώς πιέσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για την αύξηση της αστυνόμευσης.

Σε ένα άλλο θέμα, που ταλανίζει τον δήμο, στο 2ο Ειδικό Σχολείο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στη στροφή της Θέρμης από το 2009 φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρίες, κινητικές ή άλλες. Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο είναι ακατάλληλο. Έχουν απευθυνθεί στον δήμο αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. «Τα προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα έξω από τα παράθυρα, ότι σε μία ενδεχόμενη βροχή μπορεί να πλημμυρίσει ο εσωτερικός χώρος με αποτέλεσμα να κινδυνεύσεις ο λέβητας και να στάζει μέσα στο σχολείο, η μη ύπαρξη ανελκυστήρα, που είναι πολύ σημαντική για τα κινητικά προβλήματα των παιδιών, ο προαύλιος χώρος, που είναι γεμάτος τρύπες. Εμάς το παράπονό μας είναι ότι δεν υπάρχει σύμβαση και δίνεται ένα άλλοθι στον νυν ιδιοκτήτη να μην κάνει τις παρεμβάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο κ.Παπαχρόνης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Θ.Παπαδόπουλος απάντησε για το θέμα: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Γι’ αυτό το σχολείο ο δήμος Θέρμης παραχώρησε στην τότε νομαρχία νυν περιφέρεια, 20 στρέμματα για να φτιάξει σχολείο για τα παιδιά αυτά. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ, ξεκίνησαν κάποιες μελέτες αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τα παιδιά αυτά δεν είναι του δήμου Θέρμης, είναι όλης της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Βρήκαμε αυτό το κτήριο με δημοπρασία, σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε κανένα άλλο κτήριο. Κι όλο αυτό είναι στον αέρα. Κρατάμε τα παιδιά εκεί από ανάγκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος