Ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου στην ΕΡΤ3: Επί τάπητος δυσοσμία, παραβατικότητα, αναπλάσεις

Για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Οι δημότες Εύοσμου ζητούν μέτρα για τον περιορισμό της παραβατικότητας, αναπλάσεις των κεντρικών δρόμων, πιο συχνά δρομολόγια στα λεωφορεία, πάρκα στην περιοχή, καθώς και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στους δρόμους. Οι κάτοικοι στο Κορδελιό διαμαρτύρονται κυρίως για τη δυσοσμία στην περιοχή, την αυξημένη κίνηση στους δρόμους και τα διπλοπαρκαρίσματα.

Ο κ. Μανδαλιανός, απαντώντας στα παράπονα των πολιτών, χαρακτήρισε λυπηρό φαινόμενο την παραβατικότητα των νέων, οι οποίοι, όπως είπε, αντί να έχουν όνειρα για δημιουργία γίνονται κλέφτες και πρόξενοι ζημιών.

Σε ό,τι αφορά τις αναπλάσεις, ο δήμαρχος Εύοσμου είπε ότι ήδη γίνονται εργασίες στην πλατεία, ενώ η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και δηιουργίας χώρων πρασίνου, καθώς γειτνιάζει με αγροτική περιοχή. Σε ό,τι αφορά το αθλητικό πάρκο Ευόσμου, όπου πολλές φορές τραυματίζονται αθλητές, θα γίνει άμεσα η αλλαγή του χλοοτάπητα. Ο  Δήμος, τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, ασχολείται με ένα θέμα που δεν είχε αγγίξει κανείς από το 2006 και θα διατεθούν 400.000 ευρώ για να γίνει το γήπεδο, όπως πρέπει. “Μέχρι τον Φεβρουάριο θα υπάρχει ο νέος χλοοτάπητας”, υποσχέθηκε ο κ. Μανδαλιανός. Μέχρι τότε, ωστόσο, επισημαίνουν οι κάτοικοι, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να γίνουν αλλού οι προπονήσεις των παιδιών.

Σε ο,τι αφορά τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Κορδελιό, ο δήμαρχος είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει να κάνει και με την ατομική συνείδηση, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο ήταν για χρόνια κλειστό, ώστε να γίνει η οδός Ανδρέα Παπανδρέου ένας δρόμος βιώσιμος.

Σε ό,τι αφορά τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και τις δύο δίκες που είναι σε εξέλιξη σε Τριμελή Πλημμελειοδικεία της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος είπε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπουν 15 ηλεκτρονικοί αισθητήρες που θα ελέγχουν αν θα υπάρχει αύξηση των ρύπων και θα γίνεται on line καταγραφή των ρύπων για να γνωρίζει ο πολίτης ακριβώς τι συμβαίνει.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εμφάνιση ποντικιών στο ρέμα Ολυμπιάδος με Τρίτση, ο κ. Μανδαλιανός είπε ότι αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς πρόκειται για αγροτική περιοχή, ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνει καθαρισμός των ρεμάτων, ώστε να μετατραπούν από πηγές όχλησης σε  χώρους αναψυχής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος