«Ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στο Λονδίνο» – Tι λένε δύο Έλληνες που απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ

Array

Αλλαγή σελίδας για τη μοναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποχαιρετά σήμερα, με μια λαμπρή τελετή, την βασίλισσα Ελισάβετ. Για τα 70 χρόνια μοναρχίας της μίλησαν στην ΕΡΤ ο Αυγουστίνος Γαλιάσος, ιδρυτής της πλατφόρμας Greek List και ο Bασίλης Κουτσαβλής, προεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοϊου κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση.

«Ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στο Λονδίνο» δήλωσε από το Χάιντ Παρκ Κόρνερ ο Αυγουστίνος Γαλιάσος, μεταφέροντάς μας το κλίμα από την βρετανική πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν από τον τελευταίο αποχαιρετισμό στην εκλιπούσα βασίλισσα.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περπατήσεις στο κεντρικό Λονδίνο. Υπάρχουν 26.000 κιγκλιδώματα σε μήκος 36 χλμ. μαζί με πάρα πολύ κόσμο. Η κατάσταση είναι πρωτοφανής» επεσήμανε ο ιδρυτής της πλατφόρμας Greek List  περιμένοντας και αυτός στη διαδρομή απ’ όπου θα περάσει η νεκροφόρα με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Για την μοναδική εμπειρία να περιμένει 12 ώρες να αποτίσει τον ύστατο χαιρετισμό στη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ, από το Λονδίνο, και ο Bασίλης Κουτσαβλής, προεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοϊου.

«Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου. Κατάφερα  την τελευταία στιγμή να ζήσω αυτό το ιστορικό γεγονός. Έμεινα στην ουρά δώδεκα ώρες. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Αυτό που ένιωθαν όλοι ήταν ότι “μετείχες σε ένα ιστορικό γεγονός” για έναν άνθρωπο που έκανε καλά τη δουλειά του. Ήταν μια παγκόσμια ηγέτης» δήλωσε ο κ. Κουτσαβλής.

Ο ίδιος δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για την γυναίκα-μονάρχη που συμβόλιζε τη σταθερότητα στη βρετανία. «Έγινε σύμβολο, την αγάπησε ο κόσμος. Δεν ανακατεύτηκε ποτέ στην πολιτική» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοϊου χαρακτηρίζοντας την όλη εμπειρία πρωτόγνωρη.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος