Ο Χρ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε σήμερα το Σέιχ Σου

Στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου ενημερώθηκε για τους καθαρισμούς και τις εργασίες απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιήθηκαν στο Σέιχ Σου επί 70 ημέρες, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δρυάδες».

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είναι ένα μεγάλο θέμα πώς θα κρατήσουμε τα δάση, κυρίως τα περιαστικά, καθαρά. Θα εξετάσουμε τρόπους διασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων, ώστε να μην προέρχονται μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ελπίζω να βρούμε κονδύλια και ευρωπαϊκά που θα βοηθήσουν πάρα πολύ». Ο υπουργός σημείωσε επίσης, ότι στο Σέιχ Σου πραγματοποιήθηκε και μία ειδική δουλειά, καθώς το δάσος αυτό είχε υποστεί μία μόλυνση τα τελευταία χρόνια που δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, την ετοιμότητα, την προετοιμασία, γιατί αυτά είναι τα πιο σημαντικά όπλα που έχουμε κατά της κλιματικής αλλαγής και πρόσθεσε ότι οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εδώ στο Σέιχ Σου είναι ακριβώς αυτό-ο ορισμός της πρόληψης.

Τέλος, επισήμανε ότι οι κρατικές υπηρεσίες ή οι οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν μόνοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεγάλες προκλήσεις για αυτό, θα συστηματοποιήσουμε την έννοια του εθελοντή, με ειδικές σχολές, με ειδικές εκπαιδεύσεις. Είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες, να οργανώσουμε τους εθελοντές μας, να αξιοποιήσουμε αυτή τη διάθεση των νέων κυρίως ανθρώπων να βοηθήσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος