Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠAO και επικράτησε με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 

Οι “κίτρινοι” εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού και επικράτησαν με 2-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 12η αγωνιστική της Super League. Το τραγικό λάθος του Μπρινιόλι, έδωσε δικαίωμα στον Άρη να προηγηθεί με γκολ του Μορόν και στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλονικείς είχαν το “πάνω χέρι”, σημείωσαν και δεύτερο τέρμα με τον Μενέντες και επικράτησαν με 2-0 στο πλαίσιο της 12ης “στροφής” του πρωταθλήματος.

Πλέον, οι “κίτρινοι” ανέβηκαν στους 20 βαθμούς, ενώ οι “πράσινοι” παρέμειναν στους 28 βαθμούς και την πρώτη θέση της κατάταξης, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να βρίσκονται ένα βαθμό πίσω και τον ΠΑΟΚ δυο βαθμούς αντίστοιχα.

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στην εκκίνησή του και ο Παναθηναϊκός έψαχνε άμεσα τρόπους να… πατήσει περιοχή πρώτος. Στο 10ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους “πράσινους”, με τον Μπερνάρ να εκτελεί το φάουλ, τον Κουέστα να κάνει το λάθος αλλά την τελευταία στιγμή ο Μορόν απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Άρης προσπάθησε να… απαντήσει άμεσα με αντεπίθεση, στην οποία όμως ο Σουλεϊμάνοφ καθυστέρησε και ο Γέντβαϊ τον σταμάτησε. Στο 21ο λεπτό, το “τριφύλλι” απείλησε με τον Ιωαννίδη να μπαίνει με όμορφο τρόπο στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε να νικήσει τον Κουέστα. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρο στο γήπεδο και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έχασαν σπουδαία ευκαιρία.

Ο Παναγίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στον Μπρινιόλι. Παρά την προσπάθεια της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σκοράρει πρώτη, οι “κίτρινοι” ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ του ματς. Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, ο Μπρινιόλι υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, το οποίο έδωσε στον Μορόν την ευκαιρία να… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το έκανε για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι… άγγιξαν την ισοφάριση, όμως η προσπάθεια του Μπερνάρ μετά το “τακουνάκι” του Ιωαννίδη, πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠAO και επικράτησε με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ – ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53′ απείλησε με την κεφαλιά του Γέντβαϊ να καταλήγει στην “αγκαλιά” του Κουέστα. Οι “πράσινοι” συνέχιζαν να… πατούν περιοχή, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και στο 61′ το σουτ του Τσέριν πέρασε ψηλά άουτ. Στο 66′, οι φιλοξενούμενοι… ανησύχησαν τον Κουέστα με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια και το 72ο λεπτό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρήκε τον τρόπο να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Τζούρισιτς έκανε ένα… φτηνό λάθος στο κέντρο και στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην “κόντρα” επίθεση. Ο Μπρινιόλι αρχικά νίκησε τον Μορόν, όμως στη συνέχεια ο Μενέντες με τρομερό σουτ, έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να μειώσουν με τις ενέργειες των Ιωαννίδη και Γέντβαϊ, όμως δεν είχαν το κατάλληλο αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους. Λίγο πριν τις καθυστερήσεις του ματς, ο Άρης βγήκε σε νέο τετ-α-τετ, όμως ο Μπρινιόλι είπε “όχι” στον Μορόν. Ο ρυθμός έπεσε, το σκορ δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Πηγή: Εrtsports.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος