Ο 102fm της ΕΡΤ3 για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία

Στο δράμα της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη μεταπολεμικά, αφιερώνουν τα ενημερωτικά τους προγράμματα η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 102fm και 9,58fm σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου.
Η ΕΡΤ3 μαζί με τον FM102 και τον FM9,58 πραγματοποιούν μία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.
Μεταξύ αυτών που μίλησαν σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 102fm είναι οι Μάνος Λογοθέτης, ο Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Ηρακλής Μοσκώφ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

ΜΑΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου

Λίγο περισσότεροι από 10.000 είναι οι Ουκρανοι προσφυγες  που έχουν έρθει στη χώρα μας από την έναρξη του πολέμου, ειπε μιλώντας στον 102 fm o  Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μεταναστευτικης Πολιτικής και Ασύλου. Αναφερόμενος στη διαδικασία εισόδου και παραμονής των προσφύγων στην Ελλάδα, σημείωσε ότι οι Ουκρανοί πολίτες εισέρχονται ελεύθερα με το διαβατήριό τους με δικαίωμα παραμονής 90 ημερών και εν συνεχεία βάση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει θα πάρουν την άδεια παραμονής τουλάχιστον για ένα χρόνο. Σύμφωνα με  τον κ. Λογοθέτη, υπάρχει μία μερίδα  ανθρώπων που τρέχουν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα γιατι δεν είχε προκύψει ποτε η ανάγκη να βγάλουν. Γι αυτούς τους ανθρώπους δόθηκε λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μη δημιουργούνται τεράστιες ουρές στα σύνορα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ Γενικός Γραμματέας Α’Βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας

Ο πόλεμος είναι μία πληγή κι εμείς πρέπει να επουλώσουμε αυτήν την πληγή. Αυτό ανέφερε ο Αλέξανδρος Κόπτσης Γενικός Γραμματέας Α’Βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στον 102 fm  για την ένταξη των προφυγόπουλων από την Ουκρανία στη σχολική κοινότητα. Ο κ. Κόπτσης  τόνισε ότι δημιουργούνται νέες τάξεις υποδοχής ενώ το υπουργείο έχει ενεργοποιήσει διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα καθως και ψυχολόγους  για την καλύτερη δυνατή ένταξη των μαθητών από την ουκρανία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, πρόεδρος ΚΕΔΕ

Δομές φιλοξενίας που είχαν υποδεχτεί χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν εκπατριστεί στο μεγάλο προσφυγικό κύμα που δέχτηκε η χώρα την περίοδο 2015-2019 ενδέχεται να παραμείνουν ανοικτές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης χιλιάδων Ουκρανών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου. Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον 102fm, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μαζί με άλλες πρωτοβουλίες των δήμων για τη στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία, στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΚΩΦ, Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής διαθέτει 74 δομές για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων κι ένα αυστηρό πλαίσιο παιδικής προστασίας σε ετοιμότητα είπε μιλώντας στον 102 fm ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ. Η Ελληνική Πολιτεία σε κάθε περίπτωση μαζί με φορείς και οργανώσεις που στηρίζουν αυτή την ευάλωτη κοινωνική ομάδα, θα σταθούν δίπλα τους σε ότι χρειαστούν, τόνισε ο κ. Μοσκώφ επισημαίνοντας ότι υπάρχει συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία και άλλους φορείς ώστε να αναγνωριστούν εγκαίρως ενδείξεις ότι ένα παιδί μπορεί να είναι υποψήφιο θύμα εκμετάλλευσης από κυκλώματα trafficking.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος