Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν «ιστορικό ορόσημο» για την ειρήνη, μεταδίδουν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.
«Η συνάντηση του Μαΐου θα καταγραφεί στην ιστορία ως ορόσημο που έκανε πραγματικότητα την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε ο Μουν σε μια ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Αφού «γίνει η συνάντηση του προέδρου Τραμπ και του προέδρου Κιμ μετά τη διακορεατική σύνοδο (κορυφής), η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου θα μπει στον σωστό δρόμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Μουν, εξαίροντας τους δύο ηγέτες διότι πήραν μια «δύσκολη» απόφαση, τόνισε ότι η ηγεσία που επέδειξε ιδίως ο Τραμπ θα εκτιμηθεί όχι μόνο από τους Κορεάτες, αλλά και «από τους λαούς όλου του κόσμου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος