«Νοσοκόμες έδεσαν στο κρεβάτι με γάζες τον πατέρα μου και τον γρονθοκόπησαν»: Σοκαριστική καταγγελία δημοσιογράφου στο Πρώτο (audio)

Για την απίστευτη περιπέτεια που βίωσε με τον 98χρονο πατέρα του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Όπως κατήγγειλε, δυο νοσοκόμες έβαλαν κάγκελα στο κρεβάτι του πατέρα του και άρχιζαν να τον δένουν με γάζες επειδή σηκώθηκε μόνος του για να φορέσει τη πιτζάμα του γιατί κρύωνε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ηλικιωμένος έσπρωξε τη μια νοσοκόμα για να μην του δέσει και το δεύτερο χέρι, και τότε αυτή άρχισε να τον γρονθοκοπεί, με αποτέλεσμα να 98χρονος να είναι μελανιασμένος σε κάποια σημεία. Πρόσθεσε, δε, ότι από το νοσοκομείο ισχυρίστηκαν ότι ο πατέρας του έχει άνοια, κάτι που δεν ισχύει.

«Θύμωσα πάρα πολύ προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους, αλλά ήταν Σαββατοκύριακο, και τελικά έκανα αναφορά στον υπουργό Υγείας, πιστεύοντας ότι θα ερευνηθεί η υπόθεση και αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά θα απομονωθούν», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος. «Μου κάνει εντύπωση, γιατί την αναφορά μου την έκανα στον υπουργό το βράδυ της Κυριακής και χθες περίμενα απάντηση, για αυτό αποφάσισα να το δημοσιοποιήσω χθες το απόγευμα, όταν είδα ότι δεν κινείται τίποτα», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά και να ζητήσει αποζημίωση, αλλά το μόνο που ζητά είναι να μην συμβούν τα ίδια και σε άλλους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ασλανίδη, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος στα social media, ήρθαν στο φως και πάρα πολλές άλλες παρόμοιες καταγγελίες, για κακομεταχείριση ηλικιωμένων ασθενών. «Το θέμα δεν αφορά μόνο το “Παπαγεωργίου”, ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για άλλα νοσοκομεία, επειδή κάποιοι νοσηλευτές δένουν ηλικιωμένους ασθενείς», τόνισε κάνοντας λόγο για την «εύκολη λύση», ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού.  Ο δημοσιογράφος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι δεν επιτρέπονται συνοδοί στα δωμάτια των ασθενών, λόγω του κορονοϊού, και όλα γίνονται πίσω από «κλειστές πόρτες». «Εμείς που χειροκροτήσαμε τον νόμο που απαγορεύει το παστούρωμα των ζώων, και προβλέπει αυστηρότατες ποινές σε όσους δένουν και κακοποιούν τα ζώα, δεν μπορούμε να δεχθούμε να δένουν ανθρώπους», επισήμανε ο Νίκος Ασλανίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος