Νομοσχέδιο Υπ. Εργασίας: Απασχόληση σε δυο εργοδότες το ίδιο 24ωρο χωρίς χρονικό περιορισμό

Αλλαγές στα εργασιακά φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. Με το νομοσχέδιο αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για την υποδηλωμένη εργασία, ενώ περιλαμβάνονται και αλλαγές σε ό,τι αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλής απασχόλησης του μισθωτού εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου σε δύο εργοδότες με πλήρες ωράριο. Σήμερα ισχύουν περιορισμοί για τον χρόνο εργασίας του μισθωτού, καθώς ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει μέσα στην ίδια μέρα τον εργαζόμενο που έχει ήδη εργαστεί σε άλλη επιχείρηση ολόκληρο το νόμιμο ωράριο του. Με τις αλλαγές ουσιαστικά ο εργαζόμενος, εάν επιθυμεί, θα μπορεί να εργάζεται ακόμη και δύο πλήρη οκτάωρα μέσα στην ίδια μέρα, 16 ώρες δηλαδή μέσα στην ίδια μέρα, σε δύο διαφορετικούς εργοδότες.

Μεταξύ των διατάξεων του νομοσχεδίου έρχεται και η αύξηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία. 10.500 ευρώ θα είναι το νέο πρόστιμο αλλά και κίνητρα για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας καθώς οι επιχειρήσεις που θα την εφαρμόσουν νωρίτερα θα απαλλαγούν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως από την υποχρέωση να προ δηλώνουν στο ΕΡΓΑΝΗ τις μεταβολές του ωραρίου.

Σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά, τις διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους αλλά και τη συνταξιοδότηση των οφειλετών του ΕΦΚΑ αυτές θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, αλλά τον Σεπτέμβριο, οπότε το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Σχετικό Άρθρο: Γ. Καρούζος: Το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν την ψηφιακή κάρτα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος