Νίκος Καρανικόλας: Για να φτιάξεις χαρταετό πρέπει να έρθεις σε επαφή με το παιδί που βρίσκεται μέσα σου

Πάνω από 70.000 χαρταετούς έβγαλε η οικογένεια Καρανικόλα από τις Συκιές στη Θεσσαλονίκη, δύο ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Νίκος Καρανικόλας, δίνει, μιλώντας στην ΕΡΤ3, τις πολύτιμες συμβουλές του για έναν τέλειο χαρταετό, για τη δημιουργία του οποίου, όπως λέει, δεν αρκούν μόνο οι τεχνικές γνώσεις και η εμπειρία…. Πρέπει να έρθεις σε επαφή με το παιδί που κρύβεται μέσα σου.

Πρόκειται για την εταιρεία Χαρταετός“, τη μεγαλύτερη στη χώρα που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα, από αλυσίδες σούπερ μάρκετ μέχρι καταστήματα παιχνιδιών αλλά και την Αγγλία και την Κύπρο. Κατά μέσο όρο παράγει 220 χαρταετούς την ημέρα, χρησιμοποιώντας λεύκα για τον σκελετό τους, ένα ελαφρύ και εύκαμπτο ξύλο, το σώμα τους φτιάχνεται από πλαστικό, ενώ  τον τελευταίο καιρό η εταιρεία έχει στραφεί προς τα βιοδιασπώμενα υλικά.

Η φετινή παραγωγή, η μεγαλύτερη εδώ και χρόνια, χάρις στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, άρχισε  να σχεδιάζεται αμέσως μετά την περσινή Καθαρά Δευτέρα, αφού η προεργασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, χρειάζεται, πέρα από τα μηχανήματα, και το ανθρώπινο χέρι. Ενδεικτικό, άλλωστε, της μεγάλης ζήτησης είναι ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ήδη τα πρώτα ραντεβού με τους πελάτες της για τις παραγγελίες του 2023.

Τα σχέδια μιλούν στις ψυχές των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψιν τις τάσεις και τις προτιμήσεις τους. Φέτος, πέραν των κλασικών χαρταετών με τα γεωμετρικά σχήματα, της μόδας είναι ταινίες, όπως ο Spiderman, η Frozen, ο Ironman, η Barbie και άλλοι ήρωες.

Ο Κωστής Καρανικόλας είχε τις πρώτες του εμπειρίες στο αντικείμενο κοντά σε έναν τοπικό μάστορα στην Άνω Πόλη που έφτιαχνε χαρταετούς και έδωσε στον φιλόδοξο τότε νεαρό κάποια κομμάτια να τα επιμεληθεί. Το αποτέλεσμα του άρεσε πολύ και ζήτησε τη βοήθειά του και για άλλους. Ο γιος του Νίκος, έμαθε την τέχνη του χαρταετού από μικρός που μπαινόβγαινε στο εργαστήρι του πατέρα του κι έτσι μπήκε το μικρόβιο μέσα του. Αν και σπούδασε γυμναστής, από το 2000 μπήκε για τα καλά στην επιχείρηση και το 2014 πήρε τα ηνία της, έχοντας όμως πάντα δίπλα του τον πατέρα του που του μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος