Νew York Times: Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών “βλέπουν” Ουκρανούς πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιος πραγματοποίησε την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στη Μόσχα αυτόν τον μήνα, αλλά υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι μέρος μιας σειράς μυστικών ενεργειών που κατευθύνονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, έγραψε χθες η εφημερίδα «New York Times».

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη «πιθανότατα οργανώθηκε από μία από τις ειδικές μονάδες του ουκρανικού στρατού ή των υπηρεσιών πληροφοριών». Η επίθεση, σύμφωνα με τους «New York Times», είναι η τελευταία μιας σειράς μυστικών χτυπημάτων σε ρωσικούς στόχους που κρατούν την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν σε κατάσταση δυσφορίας.

Δεν είναι γνωστό αν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωρίζει για αυτές τις ενέργειες, ούτε αν οι στενότεροι συνεργάτες του γνωρίζουν γι’ αυτές, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Ζελένσκι δεν τις γνωρίζει, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατέληξαν σε ένα προκαταρκτικό συμπέρασμα με βάση τις επικοινωνίες από υποκλοπή, στις οποίες Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Ουκρανία, αλλά και με βάση τις επικοινωνίες στις οποίες Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η χώρα τους βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως το επίπεδο πεποίθησής τους ότι η ουκρανική κυβέρνηση διέταξε απευθείας την επίθεση είναι «χαμηλό», αλλά προσθέτουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία που να προσδιορίζουν ότι εμπλέκονται Ουκρανοί αξιωματούχοι, μονάδες ή στελέχη.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος