Νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη «Δέλτα» ετοιμάζουν Pfizer και BioNTech

Νέο εμβόλιο που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα» πρόκειται να αναπτύξουν η Pfizer και η BioNTech. Οι δύο εταιρείες εκτιμούν πως το νέο εμβόλιο θα αποτελέσει ένα επιπλέον «όπλο» στην περίπτωση που μια τρίτη-ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά του μεταδοτικού στελέχους.

Την έγκριση για να χορηγηθεί η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού, θα ζητήσουν σύντομα η Pfizer και η BioNTech στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις έρευνές τους μετά τους 6 μήνες μειώνεται η ανοσία ειδικά στους ηλικιωμένους αλλά οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές αρχές βάζουν φρένο λέγοντας ότι η επιστήμη ακόμη δεν έχει δείξει ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση.

«Η απάντηση είναι όχι. Αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση. Αυτό που χρειάζονται είναι να αποκτήσουν ανοσία. Αν δεν έχετε κάνει το εμβόλιο, τότε η μετάλλαξη Δέλτα είναι σοβαρό πρόβλημα», επισημαίνει ο καθηγητής Ιατρικής, δρ Κάρλος ντελ Ρίο.

Οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες λένε ότι ετοιμάζουν εμβόλιο σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο πλήττοντας κυρίως τους ανεμβολίαστους, που είναι ακόμη πολλοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο η Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος και στη Γαλλία.

Οι Άγγλοι πάντως σπεύδουν να κλείσουν τις διακοπές τους στις λεγόμενες πορτοκαλί χώρες μετά την ανακοίνωση ότι από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα όταν επιστρέψουν. Η Easyjet ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις θέσεων για την Κέρκυρα αυξήθηκαν κατά 400% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ εκτοξεύθηκαν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για προορισμούς όπως η Κρήτη. Η Ελλάδα, είπε εκπρόσωπος της Τόμας Κουκ, θα είναι η κερδισμένη από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος