Νέα Υόρκη: Άνδρας παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο – Πώς κατάφερε να βγει

Άνδρας παγιδεύτηκε μέσα σε θησαυροφυλάκιο κοσμημάτων από σκυρόδεμα οπλισμένο με χάλυβα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια διάσωσής του για λόγους ασφαλείας. Ευτυχώς, το θησαυροφυλάκιο είχε χρονοδιακόπτη και άνοιξε μόνο του το πρωί της Τετάρτης.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στο κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης, αφού ο άνδρας παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στη θυρίδα του. Το κτίριο ονομάζεται World Diamond Tower και στεγάζει αρκετές επιχειρήσεις κοσμημάτων ενώ η Πυροσβεστική δεν εξήγησε πώς παγιδεύτηκε ο άνδρας.

Το προσωπικό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ήταν σε επικοινωνία με τον άνδρα που βρισκόταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο και μπορούσε να τον παρακολουθεί από μια κάμερα ασφαλείας.

Οι μονάδες διάσωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας διαθέτουν εργαλεία που θα μπορούσαν να σπάσουν τους τοίχους πάχους 76 εκατοστών του θησαυροφυλακίου.

Αν και η διαδικασία διάρρηξης του τοίχου ξεκίνησε, μετά από περίπου 10 ώρες, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν περαιτέρω, φοβούμενοι ότι οι προσπάθειες διάσωσης θα μπορούσαν να βλάψουν τον άνθρωπο που ήταν παγιδευμένος μέσα.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος