Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Ανησυχούν οι κάτοικοι για τη διάβρωση του εδάφους

Στη Χαλκιδική, με χειρουργική ακρίβεια η θάλασσα τρώει τις παραλίες του δήμου Νέας Προποντίδας, μέρα με τη μέρα. Από την Καλλικράτεια μέχρι τα Νέα Πλάγια, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς διά γυμνού οφθαλμού, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και φορείς.

Αυλές οικοπέδων, κήποι και στύλοι περιφράξεων που κρατιούνται από τα σύρματα… Δέντρα αιωρούνται, μία πινακίδα με το σήμα του αδιεξόδου, στον οικισμό Δελφίνια στη Σωζόπολη θυμίζει ότι από εκεί περνούσε ο δρόμος… τώρα είναι παραλία.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, δείχνουν αδύναμοι να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Παρεμβάσεις οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν, όπως λένε θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το φαινόμενο της διάβρωσης είναι διαρκές και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή. Απασχόλησε, μάλιστα, τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Γλασκόβης, για το κλίμα.

Ο δήμος Προποντίδας, που έχει ενταχθεί στο σχετικό νόμο για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά την θεομηνία το καλοκαίρι του 2019 έχει ήδη ξεπεράσει τα εμπόδια αδειοδότησης και έχει ολοκληρώσει τις μελέτες αποκατάστασης, μένει μόνο η χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν τα έργα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος