Νέα κόλπα με παλιές συνταγές εφαρμόζουν οι απατεώνες στο διαδίκτυο

Νέο τρόπο να εξαπατούν τους χρήστες του διαδικτύου ανακάλυψαν οι κυβερνο-εγκληματίες. Χρησιμοποιούν ως δόλωμα τους νόμιμους παρόχους υπηρεσιών Internet προκειμένου να παραπλανήσουν τα θύματα τους.

Το  BBC αναφέρει σε δημοσίευμα του  ότι, οι απατεώνες προσεγγίζουν τα θύματά τους προσποιούμενοι κάποια νόμιμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Στη συνέχεια προσφέρουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη,  μέσω τηλεφώνου η μέσω Internet.

Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη Στο παρελθόν οι απατεώνες καλούσαν το θύμα τους ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν τη Microsoft με σκοπό να το χρεώσουν για ψεύτικη τεχνική υποστήριξη. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος με τους παρόχους Internet ως δόλωμα, αποτελεί μια νέα παραλλαγή, πιο αποτελεσματική και έχει εντοπιστεί, κυρίως, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλεκτρονική « έκδοση » της απάτης περιλαμβάνει ένα ρεαλιστικό αναδυόμενο (pop-up) παράθυρο που διακόπτει την περιήγηση του θύματος στο Διαδίκτυο και εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο φαίνεται να είναι νόμιμο και να προέρχεται από την πραγματική ISP (Internet Service Provider) του χρήστη.

Το αναδυόμενο παράθυρο περιέχει ένα μήνυμα που «ενημερώνει» τον χρήστη ότι η ISP έχει «εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό» στο σύστημά του, προτρέποντας τα θύματα να καλέσουν επειγόντως έναν αριθμό για « άμεση βοήθεια ».

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ –ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος