Νέα επιδείνωση – Ξανά κλειστά σχολεία και αλυσίδες (video)

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο, πυκνή χιονόπτωση και κυκλοφοριακά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στους νομούς Τρικάλων, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, αναφέρονται λόγω της νέας επιδείνωσης. Απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δίκτυο Αικατερίνης – Ελασσόνας, όπου το θερμόμετρο παραμένει στους – 2 βαθμούς Κελσίου. Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στη θεσσαλονίκη, όπου 16 σχολεία δεν λειτουργούν και κλειστός παραμένει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη.

Χιόνια πέφτουν από νωρίς σε Πέλλα, Χαλκιδική, Καβάλα, Φλώρινα, ‘Εβρο και Κοζάνη, ενώ η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα και στη Δυτική Μακεδονία κυμαίνεται από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, της Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά επαρχιακά τμήματα της Καστοριάς (Βίτσι, Βίγλα) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο, καθώς λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης στην περιοχή του Καλαμακίου, το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και ο κυβερνήτης αποφάσισε να οδηγήσει το αεροπλάνο πίσω στην Αθήνα.

Λόγω του χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία που Γερμανοί μετεωρολόγοι ονόμασαν Βίκτωρ, η νέα επιδείνωση του καιρού, εκτός από χιονοπτώσεις θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές.

Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κλειστά σχολεία σε Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης των δήμων Τρικαίων και Καλαμπάκας.

Στον δήμο της Λάρισας δεν λειτούργησαν πέντε νηπιαγωγεία, το δημοτικό σχολείο της κοινότητας Κοιλάδας και τα σχολεία στους δήμους Αγιάς και Φαρσάλων, καθώς επίσης το γυμνάσιο και το λύκειο Γόννων, το δημοτικό σχολείο Αμπελακίων και το γυμνάσιο Μακρυχωρίου του δήμου Τεμπών.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (1Ο διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες των οποίων η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι 9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα δημοτικά:40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ, και το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Περιζήτητο το αντιγριπικό εμβόλιο

“Αναμενόμενη” χαρακτηρίζουν ειδικοί την έξαρση των ιώσεων, ενώ από την γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, λόγω επιπλοκών.

ΟΣΕ: Σε εφεδρεία μηχανές κατά του χιονιού

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Μαυραγάνη, με συμμετοχή των διοικήσεων των εταιριών του ομίλου ΟΣΕ, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των τρένων εν όψει της νέας επιδείνωσης του καιρού,μετά την ακινητοποίηση συρμών λόγω του χιονιού, την περασμένη εβδομάδα.
Αποφασίστηκε να επανδρωθούν 6 ορεινοί σταθμοί στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και να υπάρχουν σε εφεδρεία μηχανές εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν το χιόνι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Αντζελα Ζούγρα, Άννα Ομηρίδου, Ελένη Μανώλη, Ελπίδα Κουτσογιάννη,Π.Πομώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος