Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Σοκάρουν οι εικόνες έξω από το σχολείο

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι εικόνες έξω από το σχολείο σοκάρουν. Νωρίτερα το πρωί ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τα μέλη των φοιτητικών και άλλων συλλόγων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά γεγονότα.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν όσοι εισέρχονταν είναι μαθητές, ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση είναι μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που εισήλθαν στο χώρο.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους  και η επέμβαση των αστυνομικών οδήγησε στην αποκλιμάκωση των επεισοδίων, παρ’ ότι μέχρι αυτήν την ώρα γονείς και μαθητές είναι ανάστατοι μέσα και έξω από το σχολείο.

γονείς των μαθητών εκφράζουν την αγωνία τους για τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το σχολείο των παιδιών τους και αρκετοί βρίσκονται από το πρωί έξω από το χώρο.

Για τα επεισόδια και τις απαράδεκτες εικόνες μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης καταδικάζοντας την ένταση που προκλήθηκε και τονίζοντας ότι έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες ώρες θα έχει λυθεί το ζήτημα.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκόνας, τονίζοντας την ανάγκη να μπουν στην άκρη ιδέες «που σπέρνουν δηλητήριο μέσα στη μαθητική κοινότητα», ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για το πώς βγήκαν και μπήκαν μέσα από το σχολείο οι δράστες.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από τον νέο κύκλο επεισοδίων, ο κ. Κοκόνας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ομοσπονδία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση από μερίδα αγνώστων προς εμάς στοιχείων, κυρίως, όχι μαθητών. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει απομονώσει τέτοια στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και με την εκπαιδευτική διαδικασία. Μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό ότι βγήκαν και μπήκαν συντεταγμένα μέσα από το σχολείο χωρίς να υπάρξει καμιά παρέμβαση, την ώρα που δεκάδες σύλλογοι εμποδίζονται, όταν χρειάζονται να μπουν μέσα στο σχολείο».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενημέρωση για αντίστοιχες εικόνες και σε άλλα σχολεία, ο κ. Κοκόνας απάντησε πως «δεν έχουμε εικόνα για άλλα σχολεία, οργανωμένα να εμφανίζονται επιθέσεις εξωσχολικών ή να εφορμούν μέσα από το σχολείο. Γι’ αυτό λέμε πως είναι λίγες οι περιπτώσεις και πρέπει να δρομολογηθούν».

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο σήμερα στις 18:30 στην Πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη, διοργανώνουν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και φοιτητικών συλλόγων που δέχθηκαν χθες επίθεση από ακροδεξιούς εξωσχολικούς. 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος