Νέα δίκη για τον μητροπολίτη Κερκύρας

Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κερκύρας, για τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, ο οποίος παραβαίνοντας την νομοθεσία για την πανδημία είχε λειτουργήσει την Κυριακή των Βαΐων το 2020.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας Διονύσης Λαμπρίδης, διαφωνώντας με την αθώωση του ιερωμένου για παραβίαση των μέτρων covid, άσκησε άμεσα έφεση υπέρ του νόμου και τον ξαναστέλνει σε δίκη, η οποία αν και επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, αναμένεται να πάρει αναβολή.

Η πρωτόδικη απόφαση, τον Οκτώβριο του 2020, αφορούσε την παραίνεση σε ψευδή δήλωση και την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της καραντίνας, που απαγόρευαν τον συγχρωτισμό, για την προστασία κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε αθώος και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο και οι οποίες άγνωστο πως εκδικάστηκαν ξεχωριστά. Η πρώτη αφορούσε την προτροπή του μητροπολίτη προς τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι εξέρχονται από τις οικίες τους για άθληση και να παραστούν στην λειτουργία, προκειμένου να κοινωνήσουν.

Η τεκμηρίωση της κατηγορίας στηρίχτηκε σε ηχητικό ντοκουμέντο από τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, όπου ο Μητροπολίτης ακούγεται να δυσανασχετεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρωτόδικα για αυτήν την κατηγορία, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έλλειψης δόλου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε κατά την συνεδρίαση να αποφανθεί μετά και την εκδίκαση της δεύτερης υποθέσεως.

Στο εδώλιο είχαν καθίσει και μέλη της δημοτικής αρχής. Το δικαστήριο τότε επιδίκασε 4 μήνες με αναστολή για αμφότερους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  Δημήτρη Μεταλληνό και για τον Δημοτικό υπάλληλο, Φώτη Σκούρτη. Η εξέλιξη της υποθέσεως αναμένεται με ενδιαφέρον, όταν τελικά εκδικαστεί. Τυχόν απαλλαγή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε αρνητές και να ενθαρρύνει τις αντιδράσεις κατά των μέτρων, ενώ θα αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος