Η τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στη Ρόδο συνεχίζεται…
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη ΣΥ.ΦΑ.ΡΟ – ΣΥΦΑΚ ΟΕ παρέδωσαν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στους πυροσβέστες, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσουν το κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού.
Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευή εκδηλώθηκε αναζωπύρωση του μετώπου προς τα δυτικά του βουνού προφήτης Ηλίας, όπου βρίσκονται οι κεραίες της τηλεόρασης, αλλά και στην περιοχή Αγκαθώνας.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η Προϊσταμένη δασών Νοτίου Αιγαίου εκτίμησε, ότι έχουν καεί 17.500 στρέμματα δασώδους έκτασης (κυπαρίσσια, πεύκα, ελαιόδεντρα και καλλιέργειες).
Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Έμπωνα της Ρόδου την Τρίτη (17.7.2023) το απόγευμα και η μάχη για τη φωτιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Τα εναέρια μέσα είχαν νωρίτερα καθηλωθεί λόγω των πυκνών καπνών και, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ξεκίνησαν ξανά τις ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς.
Στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μπορέσουν τώρα να την ελέγξουν και να την κατασβήσουν.
Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος